Vietnam
november 1995

Ophavsretten til samtlige fotografier på dette web-site (http://www.larslyn.dk med undersider) tilhører Lars Brodersen.
Kopiering og enhver anvendelse af fotografierne må kun ske efter skriftlige aftale med ophavsretshaveren.
Kopier og brugsret kan erhverves ved henvendelse til larslyn@hotmail.com

All photos on this web-site are copyrighted. Any un-authorized use is illegal.
Copyright © 2007 by Lars Brodersen.  E-mail: larslyn@hotmail.com

Indtil november 1995 vidste jeg kun om Vietnam, hvad jeg havde set i fjernsynets direkte transmissioner fra Vietnam-krigen og hørt om i forbindelse med de mange bådflygtninge. Da forholdene i landet i løbet af 1980'erne og starten af 1990'erne havde beroliget sig og landet blev alment accepteret igen, måtte jeg, som så mange andre, sammen med min gode ven John til Vietnam for at se landet - som vi havde set og hørt så meget om tyve år tidligere. Hvad var det egentlig for et land, så det var så vigtigt at kæmpe en stor krig om?

Vietnam er et langt, smalt land. Mod vest ligger Cambodia og Laos. Mod nord Kina og mod syd og øst det store hav. Vietnam har en ganske særlig historie, idet landet stort set uafbrudt har ført krig mod besættelsesmagter gennem 1000 år. Først kineserne, så franskmændene og til sidst amerikanerne. Da vietnameserne havde smidt amerikanerne på porten og afsluttet borgerkrigen, drog de så selv lige i krig mod de røde Khmerer i Cambodia. Det var nu vist meget godt, at de gjorde det, idet ingen andre jo greb ind i den skrækkelige sag.

Fra top til bund er der 1500 km og mellem de to største byer Ho Chi Minh City (Saigon) og Hanoi er der 1100 km. På det smalleste sted midt på, er landet blot 50 km bredt.

Turen førte os til
Ho Chi Minh City
Na Thrang
Hoi An
Hué og
Hanoi

 

 

 

Tilbage til Lars Brodersens hjemmeside-forside

 

Se også:

Besøg projektkonsulenten


Klik her for at læse mere om lækre og effektive kort          Klik her for at læse om geokommunikation