Min joggetur                                                                     Denne side er sidst revideret d. 1. marts 2009

Man kører i bil til alt muligt, evig og altid. Det gælder derfor om at holde sig i form med joggeture eller lignende. Jeg fandt en god rute syd for byen. Vi tager lige en historisk tur. I dag er der desværre bygget et stort og prangende hotel på stedet. Forståelse for at Muscats placering på den ganske særlige kysttype er noget enestående og bevaringsværdigt, har ringe kår i det moderne Oman. Det er synd!


Ud af byen af vejen mod Al Bustan.


Flot udsigt, men vi drejer....


til højre op over endnu et bjerg


det bugter sig i bakke og dal


Dernede i bunden starter vi.
Det gælder om at starte lige efter solen er dalet ned bag bjergkammen, fordi så er det mindre varmt, og ruten kan lige nås igennem på 45 minutter (inden det bliver mørkt).


Op gennem dalen


Op over nogle grumme sten


og så ned gennem denne smukke wadi. Her møder jeg ofte gazeller, sådan en til fire styk. De piler op over bjergene i et rasende tempo.


Her er også, specielt om sommeren, mange græshopper og fluer.


Vi "snitter" Oman Dive Center


og fortsætter op over den stejle skråning op til vejen


ned igen mod den smukke bugt


forbi smukke udsigter


og en dejlig strand


en moske nederst til højre i billedet, hvis man har behov.


Men ellers er det med at få benene på nakken op ad asfaltvejen


og glade hilser vi bilen og de der anbragte kolde cola'er.

Turen kan gennemføres hele året, men udsættes til bedre tider, når temperaturen er over 39 grader. Derover bliver fordampningen så stor, at jeg ikke kunne nå at få det indenbords i systemet igen ved at drikke den medbragte halvanden liter saftevand.

 

Og ak og ve! I 2009 er området blevet spoleret på det skammeligste ved at der er bygget store asfaltveje gennem det smukke kystlandskab. Man tager et stor lufthammer og en bulldozer og så fjerner man bjergene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hit Counter