Mutrah souq                                                                                     Denne side er sidst revideret d. 9. januar 2007

I bydelen Mutrah ligger den dejlige souq (arabisk for marked eller markedsplads). Der spenderer jeg mange timer med at gå og kigge og nyde travlheden blandet med den arabiske ro og handel. Et meget specielt sted med dufte og mærkværdige indtryk. Souq'en bruges fortsat af de lokale omanere som indkøbscenter. Det er ikke et sted, hvor man jeg møder andre blegansigter. Det er en meget "lokal" oplevelse at gå rundt i souq'en:

Vi må hellere gå ind ad hovedindgangen:

Guldbutikker, små handlende på "gaden", dagligvarebutikker. En skøn blanding.


Det er en oplevelse at se en mand gå ind i en guldbutik med sine 2-3-4 koner. De skal jo behandles lige, og han bliver blegere og blegere, efterhånden som kvinderne vælger.

Så er der lidt mere adstadig og behersket stemning over sølvbutikkerne. Her køber man sølvsmykker. Omanerne sælger ud af deres gamle sølvsmykker, dels for at skaffe likvider, dels fordi de synes, at de hellere vil have moderne (guld) smykker. Den ældre herre herunder har været min og mine gæsters hofleverandør af sølvsmykker og sølvbrugskunst.

En anden sølvbutik.


En parfumehandel. Omanere kan godt lide dufte, og i souq'en findes der selvfølgelig mange duft-forretninger med parfumer i alle varianter (og kvaliteter....). En dag blev jeg hevet med rundt i souq'en af en af mine mandlige omanske kolleger. Vi skulle så også ind i en duftforretning og prøve duftevand. Vi "duftede" (stank) af jeg-ved-ikke-hvad bagefter. Men han syntes, vi havde det rigtig hyggeligt.

Men ellers går man bare rundt og kigger:

   

Kamel gryde butik.jpg (30377 bytes)
Souq'en er et dagligvarebutikscenter. Her er f.eks. butikken for kamelgryder.
Det er rigtigt! Man tager en kamel og koger den i nogle timer......

Krydderihandlende:

Små sidegyder:

       

Her er det to kvinder fra Salalah

og en mand, der sælger forskellige røgelsesblandinger.

Nogle ganske få er heldækkede. Det er en ganske ny mode.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hit Counter