Maden i San Cataldo ajourført mandag d. 29. november 2002
Ophavsretten til
samtlige fotografier på dette web-site (http://www.larslyn.dk med undersider)
tilhører Lars Brodersen.
Kopiering og enhver anvendelse af fotografierne må kun ske efter skriftlig
aftale med ophavsretshaveren.
Kopier og brugsret kan erhverves ved henvendelse til larslyn@hotmail.com
All photos on
this web-site are copyrighted. Any un-authorized use is illegal.
Copyright © 2009 by Lars Brodersen. E-mail: larslyn@hotmail.com
Klokken 08:30 serveres morgenmad bestående af friskbagt (dejligt) brød, ost og marmelade (hjemmelavet). Dertil te eller kaffe.
Klokken 13:00 lyder gongongen for middagsmaden, som består af ost, salami, tomater, brød og én varm ret samt måske en dessert (kage, frugt e.lign.). Hertil bydes rødvin (hjemmelavet - god!) og vand. Bagefter serveres kaffe i de tilstødende gemakker.
Klokken 19:00 lyder gongongen for aftensmaden, som består af to varme retter samt en dessert (frugt e.lign.). Hertil bydes rødvin (hjemmelavet - god!) og vand. Bagefter serveres kaffe i de tilstødende gemakker.
Hvad der behøves udenfor disse måltider er for
egen regning og interesse, bortset fra at man endnu i den første uge kunne
luske sig til friske druer og ditto figner:
Onsdag d. 27. november 2002
Middagsmad:
Pasta med aubergine og tomat
Eftermiddagskaffe indtaget på Konditori
De Riso i Minori:
(link
til Google Earth)
Konditoren har sågar opnået den store
ære at blive velsignet af paven. Det er sandelig ikke alle konditorer, der får
det skub fremad!
Kageskabet hos De Riso:
Aftensmaden indtaget på fiskerestaurant i Amalfi.
Tirsdag d. 26. november 2002
Middagsmad:
Indtaget på det aldeles forrygende og meget lokale Trattoria Nennella i Napolis gamle bydel::
Spisekortet. Vær så god at vælge, og det
skal
gå stærkt:
Det var overhovedet ikke spørgsmålet om hvorvidt
vi ønskede forretter eller første hovedret eller hvad. Nej! Vil I have
Maccaroni 1, Maccoroni 2 eller Maccaroni 3? (Underforstået "første
hovedret").
Derefter "underforstået" anden
hovedret:
Opdækningen var beskeden, men vældig autentisk,
kan man sige:
Og så blev jeg så fascineret af nabobordets valg
af blæksprutte, at jeg også måtte have en. Tænk sig: En hel blæksprutte!
Den smagte aldeles fortryllende.
Måske jeg kom til at fornærme tjeneren ved at spørge, om jeg også kunne få
en "Calamari". Han så helt "forskrækket" ud, pegede på
sig selv og sagde en masse som endte med Calamari. Så blev vi enige om, at jeg
skulle have det samme som nabobordet og at det hedder Polipo (ingen tryk på
nogen af stavelserne). Det var vist fornærmende at påstå, at jeg kunne
forvente at få Calamari i Trattoria Nennella; Calamari er indbagte
blæksprutteringe. Her er der tale om én hel octopus. Den var forrygende.
26 euro for hele dette orgie (2 personer).
Aftensmad:
Pasta med muslinger:
Bresaula (det havde vi fået før, men
man kan sagtens spise det to gange på fire uger). Bresaula må ikke forveksles
med Capaccio. Bresaula er røget kød, hvor Capaccio er råt kød.
Tiramisu (ditto ( = kan sagtens spises to
gange på fire uger i den kvalitet)):
Mandag d. 25. november 2002
Middagsmad:
Kogt blomkål med krydderier, ost, brød, tomater.
Aftensmad:
Scaloppine al Marsala
Dessert: Frutta mista
Søndag d. 24. november 2002
Middagsmad:
Kylling i karry - med brune ris, melon-chutney og ristede nødder
Dolce di pane (brødkage) - med frugtsauce
Aftensmad:
STÆRK og lækker Pecorino samt andre oste og en æggekage med zucchini
Lørdag d. 23. november 2002
Middagsmad:
Madpakke indtaget i Pompeji
Aftensmad:
Pasta med kartofler (lidt løg, basilikum og en anelse bacon). Betydeligt
lækkert.
Dessert: Pære med Gorgonzola
Fredag d. 22. november 2002
Middagsmad:
Kogt Minestre Nereo (sådan lidt sølvbedeagtigt), ost, brød og
tomater.
Aftensmad:
Revet krabbekød
Alt god fra havet (blæksprutte, rejer, en slags
babyfladfisk og en til...). Stegt på panden i olie. Lækkert.
Torsdag d. 21. november 2002
Middagsmad:
Røget, grillet Mozzarella på citronblad
Fremragende gode ravioli (hjemmelavede)
Eftermiddagskaffe på Pasticceria
De Riso:
Noget af kageudvalget hos De Riso:
Aftensmad:
Tomatsuppe (hjemmelavet). Lækker!
Salsiccai (ca. medisterpølse men med en del fennikel i) og ovnbagte kartofler
og salat.
Onsdag d. 20. november 2002
Middagsmad:
Tortellini alla Panna
Dessert, frisk melon og tørret skinke:
Aftensmad:
Auberginer i fad (-lasagne), brød og ost.
Tirsdag d. 19. november 2002
Middagsmad:
To sandwicher indtaget i Pæstum. Den ene med tomat og Mozzarella (vidunderlig,
men jeg glemte at tage et billede), den anden med en herlig skarp ost og en
forrygende salami:
Købt i La Basilica Cafe i Pæstum (lige ved siden af museet).
Meget anbefalelsesværdigt, også deres kager!
Aftensmad:
Spaghetti med tomat og oliven:
Puttanesca (Saltede ansjoser (½ år) med
hvidløg, tomater, persille, kapers, oliven og olie):
En frisk pære til dessert.
Mandag d. 18. november 2002:
Middagsmad:
Stegte kartofler, squash og andre grøntsager, brød, ost og tomater.
Aftensmad:
Pasta alla Contadina (Bondepigens pasta - med Minestre Nereo (fattigmands
grøntsag, men smager dejligt)):
Panzerotti (Små maver):
Søndag d. 17. november 2002
Middagsmad:
Kanin med løse ris og salat (egentlig hører der polenta til kanin).
Frisk ananas til dessert.
Aftensmad (indtaget i Cantina
San Nicola Wine Bar i Amalfi):
Caprese (Mozzarella og tomat):
En seriøs salami-m.m.-tallerken:
Capacchio:
Mascarpone-baseret dessert (meget lækker) med en
lille dessertvin til
Lørdag d. 16. november 2002
Middagsmad (indtaget i Cantina San Nicola
Wine Bar i Amalfi): (meget anbefalelsesværdig)
Bruschetta med hvidløg
Oste med salat
(bemærk hvorledes mælken løb ud af
den friske Mozzarella ved skæringen (på salatbladet). Tegn på at osten er
virkelig frisk).
Chokoladekage og Espresso til
dessert.
Aftensmad:
Linsesuppe
Saltimbocca (med kalkun),
pomfritter og ærter:
Friske appelsiner til dessert.
Fredag d. 15. november 2002
Middagsmad:
Kogt blomkål, ost, brød, tomater, oliven.
Aftensmad:
Pesce lesso - Palamite (kogt fisk, makrelagtig fisk) med grøn sovs og salat. Alt sammen
meget dejligt.
Æbletærte til dessert.
Torsdag d. 14. november 2002
Middagsmad (indtaget på restaurant i
Amalfi efter gåtur):
Røget Mozzarella grillet på citronblad
Scialatilli med tomat og aubergine (scialatilli er en lokal variant af
båndnudler; de er blødere og tykkere, sådan lidt gnocchi-agtige) og salat.
Aftensmad:
Pasta alla arrabbiata (hidsig pasta), penne med bl.a. chili.
Zucchine ripiene (fyldte squash) med salat.
Friske appelsiner til dessert.
Onsdag d. 13. november 2002
Middagsmad:
Madpakke indtaget i varmt solskin i Herkulanum
Aftensmad:
Lasagne (lækker!)
Tiramisu (hjemmelavet - og hamrende lækker)
Tirsdag d. 12. november 2002
Middagsmad:
Dejlig Gorgonzola, ost, brød, tomater.
Aftensmad:
Tomatsuppe (hjemmelavet, selvfølgelig)
Blæksprutte m. ris (dejlig!)
Mandag d. 11. november 2002
Middagsmad:
Dejlig Gorgonzola, ost, brød, tomater, salami.
Aftensmad:
Spinatsuppe
And (som ellers ikke spises i Italien, men nu var det Mortens Dag), kartofler
(nye fra haven), salat.
Dag-og-nat-kage.
Søndag d. 10. november 2002
Middagsmad:
Pastamix på panden (dejligt), brød, ost, tomater.
Aftensmad:
Blev indtaget på Trattoria della Teatro (lidt dyr) i Amalfi.
Dejlig forret "Fantasia Teatro" (oste, grøntsager og skinke):
Hovedret: Verdens bedste Cannelloni.
Lørdag d. 9. november 2002
Middagsmad:
Middagsmaden blev indtaget i Ristorante "La Capannina" i landsbyen
Pogerola, som ligger lige ovenfor Amalfi på vestsiden af dalen.
Antipasta mista
Grillet, røget ost på citronblad - også antipasta.
Caprese (frisk mozarella og tomat) - stadig antipasta.
Pasta (en tyk hjemmelavet type) med Karl Johan svampe - som første hovedret.
Karl Johan svampe stegt i olie med hvidløg - som anden hovedret.
Og en kage til dessert.
Hele baduljen: 2½ timer og 180 kr pr. næse (incl. husets gode lokalvin).
Aftensmad:
Tomatsuppe (hjemmelavet - selvfølgelig), meget lækker!
Cotoletta alla Milanese (schnitzel med hjemmelavede pomfritter) og salat
Friske appelsiner til dessert
Sharon-frugter til aftenkaffen
Fredag d. 8. november 2002
Middagsmad:
En grøntsagsret med agurkegræskar (en ca. 1 meter lang og 10 cm tyk
agurkelignende frugt), brød, ost, salami og oliven.
Aftensmad:
Tubetti alla Amalfitana (pastarør med blåmuslinger)(m. basilikum,
citronskræl, chili og hvidløg). Dét var guf guf!!
Bresaola (saltet og tørret oksekølle) m. sennepssalat, parmesan, citron og
olie. Lidt ligesom Capachio, men altså med saltet og tørret kød i stedet for
råt kød.
Frisk ananas til dessert.
Torsdag d. 7. november 2002
Middagsmad:
Mozzarella og tomat, diverse oste, salami, oliven og brød. Mozzarellaen var
frisklavet ( = fremstillet samme dags morgen. MUMS,
siger jeg bare!).
Aftensmad:
Minestrone (med alt godt fra haven. DET var godt!!)
Peperoni Ripieni (fyldte peberfrugter).
Frisk appelsin til dessert.
Onsdag d. 6. november 2002
Middagsmad:
Kartoffelmos med kogt kød og salat.
Dessert: en frisk appelsin.
Aftensmad:
Sølvbedetærte (lækker), ost, brød og tomater.
Tirsdag d. 5. november 2002
Middagsmad:
Ost (to forskellige, heraf én lækker Gorgonzola), salami, tomater, brød og en
lun ret af grønne bønner drysset med parmesan.
Aftensmad:
Spaghetti al Pesto - og hvidvin (også
hjemmelavet, også vældig god).
Ansjoser på Siciliansk (med indlagte
pinjekerner og rosiner) med salat - og hvidvin.
En af damerne er allergisk overfor fisk
og fik derfor en specialanretning:
Dessert: Friske appelsiner.
Mandag d. 4. november 2002
Middagsmad:
Ristede honningsvampe (fra haven) med lidt tomat på brød (meget lækkert).
Brigante ost (fåreost, med en dejlig skarp smag, glimrende ost), en
anden ost, tomater og brød.
Aftensmad:
Zuppa di fave (hestebønnesuppe - dejlig
som alle supper lavet på friske ingredienser).
Indbagte auberginer med tomatsalat og brød.
Friske druer fra haven.
Søndag d. 3. november 2002
Middagsmad:
Scaloppino alla Marsala (et stykke fladbanket kalkun i en lækker, let flødesauce
m. Marsala og citron) m. fettuchini
(båndnudler) og salat.
Aftensmad:
Grønsagsstuvning (alt godt fra haven), ost, tomater og brød.
Lørdag d. 2. november 2002 (allesjælesdag)
Middagsmad:
Pizza (fem forskellige hjemmelavede, og sandt for dyden de bedste pizzaer jeg nogensinde har
smagt, fx med friskplukke svampe) og en særdeles vellagret peccorino-ost, egne
tomater (mums) og
brød. Pizza spiser man tilsyneladende pr. tradition d. 2. november (allesjælesdag).
Aftensmad:
Penne al Gorgonzola (pastarør)
Zucchini ripiene con noccioline (squash fyldt med hasselnødder) i en dejlig
kraftig tomatsauce og dertil salat.
Fredag d. 1. november 2002 (allehelgensdag)
Aftensmad:
Stracciatella ("Iturevet" suppe)
Carne alla pizzaiola (kød i pizzasovs) m. patate fritte (friturestegte
kartofler) (en del lækrere end pomfritter)
Tilbage til Lars Brodersens hjemmeside-forside
Se også: