Maden i San Cataldo                                                  ajourført mandag d. 29. november 2002

Ophavsretten til samtlige fotografier på dette web-site (http://www.larslyn.dk med undersider) tilhører Lars Brodersen.
Kopiering og enhver anvendelse af fotografierne må kun ske efter skriftlig aftale med ophavsretshaveren.
Kopier og brugsret kan erhverves ved henvendelse til larslyn@hotmail.com

All photos on this web-site are copyrighted. Any un-authorized use is illegal.
Copyright © 2009 by Lars Brodersen.  E-mail: larslyn@hotmail.com

Klokken 08:30 serveres morgenmad bestående af friskbagt (dejligt) brød, ost og marmelade (hjemmelavet). Dertil te eller kaffe.

Klokken 13:00 lyder gongongen for middagsmaden, som består af ost, salami, tomater, brød og én varm ret samt måske en dessert (kage, frugt e.lign.). Hertil bydes rødvin (hjemmelavet - god!) og vand. Bagefter serveres kaffe i de tilstødende gemakker.

Klokken 19:00 lyder gongongen for aftensmaden, som består af to varme retter samt en dessert (frugt e.lign.). Hertil bydes rødvin (hjemmelavet - god!) og vand. Bagefter serveres kaffe i de tilstødende gemakker.

Hvad der behøves udenfor disse måltider er for egen regning og interesse, bortset fra at man endnu i den første uge kunne luske sig til friske druer og ditto figner:
 


Onsdag d. 27. november 2002

Middagsmad:
Pasta med aubergine og tomat

Eftermiddagskaffe indtaget på Konditori De Riso i Minori:
(
link til Google Earth)

Konditoren har sågar opnået den store ære at blive velsignet af paven. Det er sandelig ikke alle konditorer, der får det skub fremad!

Kageskabet hos De Riso:

Aftensmaden indtaget på fiskerestaurant i Amalfi.


Tirsdag d. 26. november 2002

Middagsmad:
Indtaget på det aldeles forrygende og meget lokale Trattoria Nennella i Napolis gamle bydel::

Spisekortet. Vær så god at vælge, og det skal gå stærkt:

Det var overhovedet ikke spørgsmålet om hvorvidt vi ønskede forretter eller første hovedret eller hvad. Nej! Vil I have Maccaroni 1, Maccoroni 2 eller Maccaroni 3? (Underforstået "første hovedret").

Derefter "underforstået" anden hovedret:

Opdækningen var beskeden, men vældig autentisk, kan man sige:

Og så blev jeg så fascineret af nabobordets valg af blæksprutte, at jeg også måtte have en. Tænk sig: En hel blæksprutte! Den smagte aldeles fortryllende. 
Måske jeg kom til at fornærme tjeneren ved at spørge, om jeg også kunne få en "Calamari". Han så helt "forskrækket" ud, pegede på sig selv og sagde en masse som endte med Calamari. Så blev vi enige om, at jeg skulle have det samme som nabobordet og at det hedder Polipo (ingen tryk på nogen af stavelserne). Det var vist fornærmende at påstå, at jeg kunne forvente at få Calamari i Trattoria Nennella; Calamari er indbagte blæksprutteringe. Her er der tale om én hel octopus. Den var forrygende.

26 euro for hele dette orgie (2 personer).

Aftensmad:
Pasta med muslinger:

Bresaula (det havde vi fået før, men man kan sagtens spise det to gange på fire uger). Bresaula må ikke forveksles med Capaccio. Bresaula er røget kød, hvor Capaccio er råt kød.

Tiramisu (ditto ( = kan sagtens spises to gange på fire uger i den kvalitet)):


Mandag d. 25. november 2002

Middagsmad:
Kogt blomkål med krydderier, ost, brød, tomater.

Aftensmad:
Scaloppine al Marsala

Dessert: Frutta mista


Søndag d. 24. november 2002

Middagsmad:
Kylling i karry - med brune ris, melon-chutney og ristede nødder

Dolce di pane (brødkage) - med frugtsauce


Aftensmad:
STÆRK og lækker Pecorino samt andre oste og en æggekage med zucchini


Lørdag d. 23. november 2002

Middagsmad:
Madpakke indtaget i Pompeji

Aftensmad:
Pasta med kartofler (lidt løg, basilikum og en anelse bacon). Betydeligt lækkert.

Dessert: Pære med Gorgonzola


Fredag d. 22. november 2002

Middagsmad:
Kogt Minestre Nereo (sådan lidt sølvbedeagtigt), ost, brød og tomater.

Aftensmad:
Revet krabbekød

Alt god fra havet (blæksprutte, rejer, en slags babyfladfisk og en til...). Stegt på panden i olie. Lækkert.


Torsdag d. 21. november 2002

Middagsmad:
Røget, grillet Mozzarella på citronblad

Fremragende gode ravioli (hjemmelavede)

Eftermiddagskaffe på Pasticceria De Riso:

Noget af kageudvalget hos De Riso:

Aftensmad:
Tomatsuppe (hjemmelavet). Lækker!
Salsiccai (ca. medisterpølse men med en del fennikel i) og ovnbagte kartofler og salat.


Onsdag d. 20. november 2002

Middagsmad:
Tortellini alla Panna

Dessert, frisk melon og tørret skinke:

Aftensmad:
Auberginer i fad (-lasagne), brød og ost.


Tirsdag d. 19. november 2002

Middagsmad:
To sandwicher indtaget i Pæstum. Den ene med tomat og Mozzarella (vidunderlig, men jeg glemte at tage et billede), den anden med en herlig skarp ost og en forrygende salami:

Købt i La Basilica Cafe i Pæstum (lige ved siden af museet). Meget anbefalelsesværdigt, også deres kager!

Aftensmad:
Spaghetti med tomat og oliven:

Puttanesca (Saltede ansjoser (½ år) med hvidløg, tomater, persille, kapers, oliven og olie):

En frisk pære til dessert.


Mandag d. 18. november 2002:

Middagsmad:
Stegte kartofler, squash og andre grøntsager, brød, ost og tomater.

Aftensmad:
Pasta alla Contadina (Bondepigens pasta - med Minestre Nereo (fattigmands grøntsag, men smager dejligt)):

Panzerotti (Små maver):

 


Søndag d. 17. november 2002

Middagsmad:
Kanin med løse ris og salat (egentlig hører der polenta til kanin).

Frisk ananas til dessert.

Aftensmad (indtaget i Cantina San Nicola Wine Bar i Amalfi):
Caprese (Mozzarella og tomat):

En seriøs salami-m.m.-tallerken:

Capacchio:

Mascarpone-baseret dessert (meget lækker) med en lille dessertvin til


Lørdag d. 16. november 2002

Middagsmad (indtaget i Cantina San Nicola Wine Bar i Amalfi): (meget anbefalelsesværdig)
Bruschetta med hvidløg
Oste med salat


(bemærk hvorledes mælken løb ud af den friske Mozzarella ved skæringen (på salatbladet). Tegn på at osten er virkelig frisk).
Chokoladekage og Espresso til dessert.

Aftensmad:
Linsesuppe

Saltimbocca (med kalkun), pomfritter og ærter:

Friske appelsiner til dessert.


Fredag d. 15. november 2002

Middagsmad:
Kogt blomkål, ost, brød, tomater, oliven.

Aftensmad:
Pesce lesso - Palamite (kogt fisk, makrelagtig fisk) med grøn sovs og salat. Alt sammen meget dejligt.
Æbletærte til dessert.


Torsdag d. 14. november 2002

Middagsmad (indtaget på restaurant i Amalfi efter gåtur):
Røget Mozzarella grillet på citronblad
Scialatilli med tomat og aubergine (scialatilli er en lokal variant af båndnudler; de er blødere og tykkere, sådan lidt gnocchi-agtige) og salat.

Aftensmad:
Pasta alla arrabbiata (hidsig pasta), penne med bl.a. chili.
Zucchine ripiene (fyldte squash) med salat.
Friske appelsiner til dessert.


Onsdag d. 13. november 2002

Middagsmad:
Madpakke indtaget i varmt solskin i Herkulanum

Aftensmad:
Lasagne (lækker!)
Tiramisu (hjemmelavet - og hamrende lækker)


Tirsdag d. 12. november 2002

Middagsmad:
Dejlig Gorgonzola, ost, brød, tomater.

Aftensmad:
Tomatsuppe (hjemmelavet, selvfølgelig)
Blæksprutte m. ris (dejlig!)


Mandag d. 11. november 2002

Middagsmad:
Dejlig Gorgonzola, ost, brød, tomater, salami.

Aftensmad:
Spinatsuppe
And (som ellers ikke spises i Italien, men nu var det Mortens Dag), kartofler (nye fra haven), salat.
Dag-og-nat-kage.


Søndag d. 10. november 2002

Middagsmad:
Pastamix på panden (dejligt), brød, ost, tomater.

Aftensmad:
Blev indtaget på Trattoria della Teatro (lidt dyr) i Amalfi.
Dejlig forret "Fantasia Teatro" (oste, grøntsager og skinke):

Hovedret: Verdens bedste Cannelloni.


Lørdag d. 9. november 2002

Middagsmad:
Middagsmaden blev indtaget i Ristorante "La Capannina" i landsbyen Pogerola, som ligger lige ovenfor Amalfi på vestsiden af dalen.


Antipasta mista


Grillet, røget ost på citronblad - også antipasta.


Caprese (frisk mozarella og tomat) - stadig antipasta.


Pasta (en tyk hjemmelavet type) med Karl Johan svampe - som første hovedret.


Karl Johan svampe stegt i olie med hvidløg - som anden hovedret.


Og en kage til dessert.
Hele baduljen: 2½ timer og 180 kr pr. næse (incl. husets gode lokalvin).

Aftensmad:
Tomatsuppe (hjemmelavet - selvfølgelig), meget lækker!
Cotoletta alla Milanese (schnitzel med hjemmelavede pomfritter) og salat
Friske appelsiner til dessert
Sharon-frugter til aftenkaffen


Fredag d. 8. november 2002

Middagsmad:
En grøntsagsret med agurkegræskar (en ca. 1 meter lang og 10 cm tyk agurkelignende frugt), brød, ost, salami og oliven.

Aftensmad:
Tubetti alla Amalfitana (pastarør med blåmuslinger)(m. basilikum, citronskræl, chili og hvidløg). Dét var guf guf!!

Bresaola (saltet og tørret oksekølle) m. sennepssalat, parmesan, citron og olie. Lidt ligesom Capachio, men altså med saltet og tørret kød i stedet for råt kød.

Frisk ananas til dessert.


Torsdag d. 7. november 2002

Middagsmad:
Mozzarella og tomat, diverse oste, salami, oliven og brød. Mozzarellaen var frisklavet ( = fremstillet samme dags morgen. MUMS, siger jeg bare!).
 

Aftensmad:
Minestrone (med alt godt fra haven. DET var godt!!)
Peperoni Ripieni (fyldte peberfrugter).

Frisk appelsin til dessert.


Onsdag d. 6. november 2002

Middagsmad:
Kartoffelmos med kogt kød og salat.
Dessert: en frisk appelsin.

Aftensmad:
Sølvbedetærte (lækker), ost, brød og tomater.


Tirsdag d. 5. november 2002

Middagsmad:
Ost (to forskellige, heraf én lækker Gorgonzola), salami, tomater, brød og en lun ret af grønne bønner drysset med parmesan.

Aftensmad:
Spaghetti al Pesto - og hvidvin
(også hjemmelavet, også vældig god).

Ansjoser på Siciliansk (med indlagte pinjekerner og rosiner) med salat - og hvidvin.

En af damerne er allergisk overfor fisk og fik derfor en specialanretning:

Dessert: Friske appelsiner.


Mandag d. 4. november 2002

Middagsmad:
Ristede honningsvampe (fra haven) med lidt tomat på brød (meget lækkert).
Brigante ost (fåreost, med en dejlig skarp smag, glimrende ost), en anden ost, tomater og brød.

Aftensmad:
Zuppa di fave (hestebønnesuppe - dejlig som alle supper lavet på friske ingredienser).
Indbagte auberginer med tomatsalat og brød.
Friske druer fra haven.


Søndag d. 3. november 2002

Middagsmad:
Scaloppino alla Marsala (et stykke fladbanket kalkun i en lækker, let flødesauce m. Marsala og citron) m. fettuchini (båndnudler) og salat.

Aftensmad:
Grønsagsstuvning (alt godt fra haven), ost, tomater og brød.


Lørdag d. 2. november 2002     (allesjælesdag)

Middagsmad:
Pizza (fem forskellige hjemmelavede, og sandt for dyden de bedste pizzaer jeg nogensinde har smagt, fx med friskplukke svampe) og en særdeles vellagret peccorino-ost, egne tomater (mums) og brød. Pizza spiser man tilsyneladende pr. tradition d. 2. november (allesjælesdag).

Aftensmad:
Penne al Gorgonzola (pastarør)
Zucchini ripiene con noccioline (squash fyldt med hasselnødder) i en dejlig kraftig tomatsauce og dertil salat.


Fredag d. 1. november 2002    (allehelgensdag)

Aftensmad:
Stracciatella ("Iturevet" suppe)
Carne alla pizzaiola (kød i pizzasovs) m. patate fritte (friturestegte kartofler) (en del lækrere end pomfritter)


 

Tilbage til Italien-forsiden

Tilbage til Lars Brodersens hjemmeside-forside

 

Se også:

Besøg projektkonsulenten


Klik her for at læse mere om lækre og effektive kort          Klik her for at læse om geokommunikation